Videospeler inladen...

Voetballer Fabien Camus blijft voorlopig in de cel

Voetballer Fabien Camus blijft voorlopig in de cel. Het federaal parket gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer. Die had eerder vandaag beslist dat Camus mocht vrijkomen onder voorwaarden, mits hij een borgsom betaalt. De voormalige speler van KV Mechelen was eergisteren opgepakt in het kader van operatie "zero", het voetbalschandaal dat ons land al twee weken in de ban houdt.

Twee dagen geleden werd voetballer Fabien Camus aangehouden op verdenking van witwaspraktijken en criminele organisatie in het kader van operatie "zero", het grote onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetballandschap.

De raadkamer besliste vandaag dat Camus mag vrijkomen onder voorwaarden, als hij een borgsom betaalt. Maar het federaal parket gaat in beroep. Dat betekent dat Camus voorlopig in de cel blijft. De Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling zal zich over twee weken over zijn aanhouding buigen.

Volgens zijn advocaat Didier De Quévy gaat het niet zo goed met zijn cliënt. "Het gaat niet goed met hem, hij is verloren. Hij woont in Frankrijk, kwam spontaan naar ons land voor zijn ondervraging en zit nu plots in de gevangenis van Lantin." 

Videospeler inladen...

Meest gelezen