Videospeler inladen...

Waarom willen de dochters van Bill Gates, Bruce Springsteen en Steven Spielberg in de Kempen paardrijden?

De dochters van Bruce Springsteen, Steve Jobs, Bill Gates en Steven Spielberg hebben iets gemeen. Ze verblijven in de Kempen om paard te rijden. Paardensportkenner Leo De Vos legt uit waarom.

"De beste springpaarden ter wereld worden bij ons gefokt," vertelt Leo De Vos. "Het Belgisch Warmbloedpaard uit de Kempen is wereldvermaard," gaat de Sporza-commentator voort. Ook de infrastructuur speelt een rol. "In de Kempen zijn er nog heerlijk uitgestrekte domeinen zoals bij Axel Verlooy in Grobbendonk. Op die zalige velden kunnen de paarden echt openbloeien."

De stille Kempen

Volgens Leo De Vos is ook onze volksaard een reden voor de wereldsterren om voor Kempense manèges te kiezen. "Daar wonen heel discrete mensen die normaal gezien niet alles rondbazuinen. Al is dat vandaag  aardig mislukt nu Gazet van Antwerpen schrijft over Bill Gates," grapt De Vos. Volgens die krant koopt de oprichter van Microsoft een stoeterij in Retie voor een slordige 3 miljoen euro voor zijn dochter Jennifer. Kijkt Leo ernaar uit om Bill Gates op de jumpings een hand te geven? "Die sterren worden wel eens gesignaleerd op paardenevenementen in onze streek. Maar ze zitten meestal goed afgeschermd van het grote publiek," besluit hij.

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen