James Arthur Photography

Afscheidnemend gouverneur Jan Briers: "Gents circulatieplan is zaligmakend"

Voor hij zijn ambtswoning in Gent inruilt voor zijn eigen woning in Baaigem blikt afscheidnemend gouverneur Jan Briers van Oost-Vlaanderen terug op zijn leven in de Oost-Vlaamse hoofdstad. Hij heeft Gent de voorbije zes jaar zien veranderen, zegt hij in Het NIeuwsblad.

De ambtswoning van de gouverneur van Oost-Vlaanderen ligt aan de Vlasmarkt, in hartje Gent. "Sinds de invoer van het circulatieplan heb ik de stad en zeker de Vlasmarkt enorm zien veranderen", zegt Briers.

Hij verwijst naar het circulatieplan dat vorig jaar is ingevoerd. "Alleen al dankzij de knip aan de Ottogracht is er de helft minder verkeer. Toen ik er zes jaar geleden de ambtswoning betrok, was mijn grootste bekommernis dat ik mijn dochter meenam naar een van de ongezondste plekken van de stad. De strijd tegen fijnstof is heel belangrijk. Ik vind het circulatieplan zaligmakend.”

Een deel van de middenstand heeft zichzelf de das omgedaan. Ze zijn al beginnen te klagen nog vóór de invoering

Gouverneur Jan Briers van Oost-Vlaanderen

Nochtans is er ook ongenoegen over het circulatieplan, zeker bij een deel van de middenstand. "Een deel van de middenstand heeft zichzelf de das omgedaan. Ze zijn al beginnen te klagen nog vóór de invoering", zegt Briers.

"Natuurlijk denken mensen van buiten de stad dan dat Gent onbereikbaar is. Niets is minder waar. Mensen die hier om de hoek bij Vlerick werken, zeggen me dat ze nog nooit zo vlot op hun werk zijn geraakt."

Meest gelezen