Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Dodental van ebola-epidemie in Oost-Congo loopt op tot 164

De ebola-epidemie in de Congolese provincie Noord-Kivu heeft nu al 164 mensenlevens geëist. Dat heeft het Congolese ministerie van Volksgezondheid meegedeeld. Dat heeft het over 257 besmettingen met het potentieel dodelijke virus, waarvan 222 bevestigd en 35 vermoedelijke besmettingen. 

Eerder deze maand kondigden de autoriteiten al aan dat de epidemie in een tweede fase was getreden. De verdere verspreiding tegengaan is geen gemakkelijke klus, want de regio wordt geteisterd door verschillende rebellengroepen die de hulpverlening bemoeilijken.

Intussen zijn al 22.811 mensen gevaccineerd, onder wie 11.328 mensen in Beni. In die stad worden 60 voorbehouden voor ebolapatiënten.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt deze 10e ebola-uitbraak "verontrustend", maar vreest niet onmiddellijk dat het virus zich nog veel verder zal verspreiden. 

Meest gelezen