Videospeler inladen...

Ja, hij komt er: Eén organiseert "Kampioenen"-marathon in de bioscoop

De marathonuitzending van afleveringen van de populaire reeks "F.C. De Kampioenen" in de bioscoop komt er wel degelijk. Dat laat Eén weten via Twitter. De oproep van één enkele enthousiaste Twitteraar, om afleveringen uit de reeks 24 uur lang onafgebroken uit te zenden op groot scherm, krijgt daarmee gehoor.

Het begon allemaal met één tweet, begin deze week, van een account vernoemd naar het personage Fernand Costermans, de brocantier/duivenmelker vertolkt door Jaak Van Assche.  De twitteraar vroeg zich af hoeveel retweets van zijn oproep er nodig waren om een heuse "F.C. De Kampioenen"-marathon te organiseren in de bioscoop. Zender Eén merkte de opmerkelijke tweet op en ging de uitdaging aan: in ruil voor 5.000 retweets zou de marathon georganseerd worden.

De oproep begon online een heel eigen leven te leiden. Maar enkele dagen later is het zover: de 5.000 retweets zijn gehaald. Eén laat via Twitter weten dat belofte schuld maakt, en dat de bioscoopmarathon van "F.C. De Kampioenen" er effectief komt. Waar en wanneer het evenement wordt georganiseerd is nog niet bekend.

"We gaan de marathon organiseren, want belofte maakt schuld, maar de details werken we nog uit de komende dagen", zegt netmanager van Eén Olivier Goris. "We gaan zo veel mogelijk afleveringen uit de reeks uitzenden in een bioscoopzaal. Ik weet niet of we de 24 uur letterlijk gaan halen, maar enkele uren op rij gaan we non-stop "F.C. De Kampioenen" uitzenden. We moeten nog een keuze maken uit de vele seizoenen die er gemaakt zijn. Maar het is de bedoeling om zo veel mogelijk leuke afleveringen te tonen voor de fans." 

Meest gelezen