Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Vranckx: Overlevingsseks

De Dominicaanse Republiek is niet alleen populair bij zonnekloppers, maar ook bij sekstoeristen. Minderjarige meisjes verkopen hun lichaam aan oude rijke mannen om te kunnen overleven. Het is illegaal, maar er wordt maar zelden een sekstoerist veroordeeld. 

Candy is een tienermoeder van 17 en zit al drie jaar in de prostitutie. "Soms doe ik het vijf keer per dag. Het geld dat ik verdien, gebruik ik voor mijn kinderen of voor het huis. Meestal zijn het toeristen. Ze houden van slanke vrouwen en betalen goed."

Een van haar vaste klanten is een Zwitser van 76 jaar. Hij vliegt speciaal over en weer voor seks. "Hij stuurt me geld via Western Union en hij helpt me vaak. Dat is nu eenmaal mijn leven."

Supiro begon in zijn tienerjaren als sekswerker. Nu helpt hij jongeren die uitgebuit worden. "Velen willen hier eens een jonge jongen proberen. Want in hun thuisland mogen ze dat niet. Hier kunnen ze hun fantasie botvieren. Maar het zijn nog maar kinderen, ze zijn makkelijk te misleiden."

Hoewel seks met een minderjarige illegaal is in de Dominicaanse Republiek, gebeurt het meestal ongestraft. De overheid wil niet reageren. Activisten geloven dat toeristen tevreden houden prioriteit is in dit arme land.

VIDEO: bekijk hieronder de reportage van "Vranckx"

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen