Marnik Aerts

Brandende vrachtwagen in Oud-Turnhout

Kort voor 2 uur vannacht had de oplegger van een vrachtwagen vuur gevat op de N18 in Oud-Turnhout. De oplegger stond geparkeerd aan de brug over de E34 op de grens van Oud-Turnhout met Retie. 

De vrachtwagen was geladen met balen papier. Dat papier is samengeperst en moeilijk te blussen. De brandweer kreeg bijstand van de Civiele Bescherming. Die is met een kraan ter plaatse om het papier uit de vrachtwagen te halen en af te blussen in een container.

Voor de bluswerken is de N18 afgesloten in de richting van Retie. De interventie zal nog een tijdje duren. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De oplegger stond er zonder trekker geparkeerd sinds eergisteren.

Meest gelezen