Videospeler inladen...

De 11 slachtoffers van de schietpartij in een synagoge in Pittsburgh zijn geïdentificeerd

De onderzoekers in Pittsburgh hebben de namen vrijgegeven van de elf slachtoffers van de schietpartij in een synagoge gisteren. Het oudste slachtoffer is 97, het jongste 54. Er zijn ook twee broers bij, en een echtpaar. Eerder werd al bekendgemaakt dat drie vrouwen en acht mannen omkwamen.

Volgens het FBI zijn de slachtoffers gevonden op drie verschillende plekken. Er moeten enorm veel schoten afgevuurd zijn, zeggen de onderzoekers, want overal lagen kogelhulzen. De schietpartij heeft maar liefst 20 minuten geduurd, zeggen de speurders. Ook de dader zelf werd uiteindelijk geraakt tijdens zijn vuurgevecht met de politie. Hij is gearresteerd en zijn schotwonden worden nu in het ziekenhuis verzorgd.

Waarom Robert Bowers, de schutter,  precies deze synagoge in Pittsburgh uitkoos voor zijn raid, is nog niet duidelijk. Maar de onderzoekers bevestigden wel dat hij blijk gaf van jodenhaat. Hij sprak over een genocide en zei dat hij alle joden wilde doden. Eerder raakte al bekend dat de dader voor de schietpartij antisemitische boodschappen op sociale media plaatste. Hij kondigde daar ook zijn daad aan.

Volgens justitie wijst alles erop dat Bowers alleen handelde. Hij zal morgen al een eerste keer voor de rechter moeten verschijnen , hij wordt aangeklaagd voor moord. Hij riskeert de doodstraf. 

VIDEO: Onze correspondent Björn Soenens live vanuit Pittsburgh

Videospeler inladen...

Meest gelezen