Jos Pierreux wint Hercule Poirotprijs met thriller “Niets erger dan spijt”

Op de eerste dag van de Boekenbeurs in Antwerpen is de nieuwste thriller van Jos Pierreux bekroond als beste spannende boek van het jaar. 

“Een ingenieuze plot, een strak volgehouden klacht tegen het establishment en een opmerkelijke stijlbeheersing”: dat is het oordeel van de jury van de 21e Hercule Poirotprijs over de thriller “Niets erger dan spijt” van Jos Pierreux.

Het verhaal speelt tegen de achtergrond van terreurniveau 3, wanneer in Knokke twee tienermeisjes worden verkracht. De dader zou kenmerkende tatoeages hebben. Inspecteur Luk Borré onderzoekt de zaak, maar ook zijn eigen veiligheid staat op het spel.

Pierreux wint 5000 euro en een sjieke vulpen. De publieksprijs was voor Toni Coppers’ “De jongen in het graf”, een boek dat ook al de “LangZullenWeLezen”-trofee voor spannende boeken won, afgelopen week. En de Fred Braeckmanprijs voor beste spannende debuut is voor "De boekenmoordenaar" van Maja Wolny.

Er waren vijf genomineerden voor de Hercule Poirotprijs. Behalve "Niets erger dan spijt" van Jos Pierreux waren dat “Bling Bling 3” van Jan Van der Cruysse, “Blackwell” van Kevin Valgaeren, “De jongen in het graf” van Toni Coppers en “Dossier Feuerhand” van Bob Van Laerhoven".

Meest gelezen