Videospeler inladen...

Lieven Scheire over zijn team uitvinders: "Er is getoverd, er zijn echt mirakeltjes gebeurd"

In het nieuwe Canvas-programma "Team Scheire" schakelt Lieven Scheire de hulp in van een team van acht ingenieurs, wetenschappers en programmeurs. Samen bedenken ze creatieve oplossingen voor dagelijkse problemen van mensen met een fysieke of mentale beperking. 

"Vaak gaat het om een heel persoonlijke vraag over zelfredzaamheid, waar geen specifieke uitvinding voor bestaat", legt Scheire uit in "De zevende dag". Het team van uitvinders of "makers" gaat bij die mensen op bezoek en lost hun probleem op.

"Ik heb een paar keer met open mond staan kijken. Er is getoverd, er zijn echt mirakeltjes gebeurd." Scheire hoopt dat wat hij omschrijft als de maker-cultuur zich gaat verspreiden in Vlaanderen.

VIDEO: Lieven Scheire over "Team Scheire" in "De zevende dag"

Videospeler inladen...

"Team Scheire" is vanaf maandag 29 oktober (21.20u) te zien op Canvas.

Meest gelezen