Treinverkeer tussen Hasselt en Leuven tijdlang onderbroken door ongeval met personenwagen

In Kermt, een deelgemeente van Hasselt, is deze namiddag een trein ingereden op een personenwagen. Daarbij kwamen een vrouw en haar hond in de wagen om het leven. Het gaat waarschijnlijk om zelfdoding. Door het ongeval reden er even geen treinen tussen Hasselt en Leuven. Rond 17u is het treinverkeer hervat. 

Aan een overweg op de Rootstraat in Kermt, een deelgemeente van Hasselt, is deze middag rond 13.20u een trein met een personenauto gebotst. De vrouw in de wagen en haar hondje kwamen daarbij om het leven. Dat heeft de spoorwegpolitie vastgesteld.

De brandweer van de zone Zuid-West Limburg kwam ter plaatse om de inzittende uit het wrak te halen. Meer dan waarschijnlijk gaat het om een zelfdoding. Op de trein zaten ook zo'n zestig passagiers. Een vervangbus bracht de gestrande treinreizigers naar hun bestemming.

Door het ongeval was het treinverkeer tussen Hasselt en Leuven een tijd onderbroken. Daarom werden pendelbussen ingezet tussen Hasselt en Aarschot. Omwille van werken van Infrabel was ook tussen Aarschot en Leuven al een busdienst ingelegd. Rond 17u werd het treinverkeer hervat. 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be

Meest gelezen