14 katten in beslag genomen in Haacht

In de Puttekomheide in Haacht heeft de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse Gemeenschap 14 katten in beslag genomen. Eerder deze maand werden op datzelfde adres al 34 verwaarloosde hangbuikzwijnen in beslag genomen.

Medische hulp

Maar liefst 11 katten en 3 kittens zijn ondergebracht in in het dierenopvangcentrum van Zemst. Elk dier zat onder de vlooien en oormijt. Enkele poezen zijn er zo erg aan toe dat ze medische hulp nodig hebben. De dieren zijn ondertussen gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid. En elke elke kat kreeg een behandeling om etter, bloed en een bijzonder indringende geur te verdrijven.

verwaarloosde katten in kattenbak op weg naar dierenopvangcentrum Zemst

Ziekenboeg zit nu vol

Met de inbeslagname zit de ziekenboeg in het opvangcentrum vol. Omdat elk nieuw dier eerst in quarantaine moet, kan Dierenopvangcentrum Zemst momenteel geen nieuwe dieren meer aannemen. De eigenaar krijgt nog enkele dagen de tijd om orde op zaken te stellen, om zo opnieuw aanspraak te kunnen maken op de katten.

Toestand onduidelijk

Hoe lang de in beslag genomen katten moeten blijven is voorlopig onduidelijk. Momenteel verblijven er nog enkele dieren in Haacht. Of zij gezond zijn, dat is een groot vraagteken. Gezien de toestand van de katten en de hangbuikzwijnen ziet het er voor achtergebleven dieren allesbehalve goed uit.

Meest gelezen