Brugse gezinnen krijgen regen binnen door slechte dakwerken

Het was dweilen met de kraan open voor zeven gezinnen in een sociale woonwijk in Assebroek afgelopen weekend. Door slechte dakwerken liep het water er gewoon binnen.

De zeven huizen liggen in de Blekkaard in Assebroek en zijn eigendom van een sociale huisvestingsmaatschappij. Een aannemer was al enkele weken bezig met de renovatie van de platte daken en had de daken voorlopig dichtgemaakt. Maar tijdens de hevige regen vrijdag en zaterdag liep het water gewoon langs het plafond en de muren de huizen binnen. Er is heel wat schade. De elektriciteit viel uit en de muren zijn doorweekt.

Fout of geen fout?

De sociale huisvestingsmaatschappij kwam zaterdagochtend ter plaatse en trommelde de aannemer op. “Die heeft meteen de nodige herstellingswerken uitgevoerd”, zegt projectleider Marc Staelens. “Wat er juist fout liep, moet verder bekeken worden. Blijkbaar was het voorlopig damscherm, dat gebrand was door de werklui, niet voldoende bestand tegen de regen. Nochtans hadden we aan de aannemer gevraagd om met alles rekening te houden. Maar of er nu echt sprake is van een fout, dat weet ik niet. De komende dagen zal dat verder bekeken worden." 

Meest gelezen