Michael Bublé in "Carpool Karaoke" over kanker van zoontje (5): "Nee, het gaat niet met mij"

De Canadese jazzartiest Michael Bublé heeft zijn passage in de populaire "Carpool Karaoke" aangegrepen voor een emotioneel gesprek over de kankerdiagnose en -behandeling bij zijn zoontje Noah (5). Eind 2016 werd er leverkanker vastgesteld. Noah was toen amper drie jaar oud. Na een chemokuur is Noah weer fit, maar voor Bublé zelf blijft de ziekte van zijn kind "een moeilijk hoofdstuk om over te praten".

"Jij hebt eigenlijk ieders ergste nachtmerrie doorgemaakt", zo steekt talkshowhost James Corden van wal. "Het is enorm moeilijk om dat te moeten erkennen en benoemen, ja", repliceert Bublé met tranen in de ogen. En het blijft pijnlijk om over te praten."

Bublé's zoontje was amper drie jaar oud toen er eind 2016 leverkanker bij hem werd vastgesteld. De zanger moet naar woorden zoeken om zijn verdriet te beschrijven. "Eigenlijk zeiden de dokters ons gewoon "dit is niet goed". Dus we leefden in die periode van dag tot dag. Maar we hebben het geluk gehad om de beste dokters ooit te hebben. Ik ben daar enorm dankbaar voor."

We kregen Noahs kankerdiagnose, en dat was het. Mijn leven stopte.

Michael Bublé

Hoe Bublé en zijn vrouw Luisana zich door die moeilijke periode hebben gesleurd, en hoe ze nooit de moed verloren zijn, wil Corden weten. "Het is enorm moeilijk geweest. En als ik heel eerlijk ben met mezelf, dan ben ik niet oké. Mijn vrouw heeft de enorme kracht getoond om ons hier als gezin doorheen te werken, vanuit een grote positiviteit. En toen Noah na de hele chemobehandeling genezen werd verklaard, ben ik ingestort. Mijn vrouw heeft mij letterlijk bij elkaar geraapt."

Intussen vormen Bublé en zijn vrouw Luisana Lopilato, een Argentijnse actrice, een gezin van vijf: naast Noah zijn Elias en baby Vida er nog bij gekomen. Noah is intussen een vrolijke kleuter van 5, met zijn eigen karakter en voorkeuren. "Hij is een grote fan van Spiderman. En ik kan hem niet genoeg zeggen dat Spiderman geweldig is, en Superman ook, maar dat ze niet bestaan. Noah is een échte superheld. En mijn persoonlijke held."

Bublé heeft ook nog een boodschap voor alle kankerpatiënten en hun families. "Weet dat er altijd hoop is. Er zijn al behandelingen, en dan zijn er nog veel medicijnen die momenteel nog niet eens ontdekt zijn. Maar dat zal gebeuren, als iedereen een kleine bijdrage levert. Iedereen is in staat om met iets kleins de wereld te veranderen", zo moedigt hij de kijkers nog aan om geld te doneren aan "Stand up to cancer". 

Meest gelezen