"Onstuimig en kletsnat herfstweer": veel regen en wind, KMI kondigt code geel af

Veel regen en felle rukwinden: het zijn de weersvoorspellingen voor vandaag. Het KMI kondigt code geel af. In het zuiden van het land is er sprake van winterse neerslag. Er wordt veel en langdurig regen voorspeld: 20 tot 30 liter per vierkante meter. 

In de loop van de namiddag en de avond zal de wind krachtiger worden, met rukwinden tot 80 kilometer per uur. "Het wordt onstuimig en kletsnat herfstweer", zegt weervrouw Sabine Hagedoren. 

Deze namiddag mogen we nog veel regen verwachten. In het zuiden van het land valt er nog winterse neerslag of sneeuw die de weg gevaarlijk glad maakt. Vanavond en vannacht wordt het droger vanaf het zuiden met stilaan ook opklaringen. 

VIDEO: Bekijk hier het weerbericht met Sabine Hagedoren. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen