Derde dader moord politieagente Kitty vraagt om overdag de cel te mogen verlaten

Kurum Galip, de derde dader die werd veroordeeld voor de moord op politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen, vraagt een aanpassing van zijn straf. Dat laat de vader van Kitty weten. Eind september mocht de moordenaar van Kitty, Noureddine Cheikhni, de gevangenis verlaten met een enkelband. Dat nieuws leidde tot heel wat protest. 

Kurum Galip werd in 2011 samen met Noureddine Cheikhni en Hassan Iasir veroordeeld tot 30 jaar cel voor de moord op politie-inspecteur Kitty Van Nieuwenhuysen. Volgens het onderzoek zou hij diegene zijn die op de combi van Kitty en collega Peter Verstalle heeft geschoten. 

Kurum vraagt nu, na 1/3 van zijn straf te hebben uitgezeten, een aanpassing. Hij wil een gelimiteerde opsluiting: de cel overdag verlaten, maar 's avonds wel nog in de gevangenis slapen. Hierover moet de strafuitvoeringsrechtbank in de gevangenis van Ittre beslissen. Die komt bijeen op 13 november, waarna de beslissing zo'n twee weken later volgt. 

Ook Hassan Iasir, de tweede moordenaar van agente Kitty, vroeg in september het systeem van beperkte dententie aan. Maar daar is de strafuitvoeringsrechtbank niet op ingegaan. 

Meest gelezen