Videospeler inladen...

Gascentrale in Gent draait weer

Energieleverancier EDF Luminus heeft een oude stoom- en gascentrale heropend. Dat moet een mogelijk stroomtekort in de winter opvangen.

Net nu we de eerste koude dagen meemaken, is in Gent een stoom- en gascentrale van EDF Luminus opnieuw opengegaan. De centrale was pas eind vorig jaar gesloten, definitief zogezegd. Maar een jaartje verder heeft ons land plots problemen met de stroomtoevoer. 6 van de 7 kerncentrales zijn dicht voor onderhoud of herstelling, en daardoor dreigen we op echt koude dagen af en toe zonder stroom te zitten. 

Stroomleverancier Engie Electrabel is daarom op zoek gegaan naar alternatieve energiebronnen, en de gascentrale in Gent is er daar eentje van. De centrale heeft een capaciteit van 54 megawatt, zegt Steven Van Caeneghem van EDF Luminus. "Dat wil zeggen dat wij ongeveer de helft van het elektriciteitsverbruik van de stad Gent binnen de ring produceren. We kunnen er dus mee voor zorgen dat iedereen elektriciteit blijft hebben."

Meest gelezen