Archieffoto

Illegaal slachthuis opgerold in Nijlen: 9 damherten op nippertje gered

In Nijlen is een illegaal slachthuis opgerold. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Afgelopen zaterdag viel de politie er binnen. De uitbaters bleken met geen enkele vergunning in orde. In het slachthuis werden naast schapen en hoenderen ook 9 damherten aangetroffen.

In het slachthuis in Nijlen werden schapen, kippen en damherten gevonden. Het is niet duidelijk hoelang er al geslacht werd, wat er met het vlees gebeurde en wie de afnamers waren. De uitbaters zouden met geen enkele vergunning in orde geweest zijn. De politie viel er afgelopen zaterdag binnen en nam alle dieren in beslag. Het parket onderzoekt de zaak.

Ook het Federaal Voedselagentschap (FAVV) is betrokken bij het onderzoek. "We willen benadrukken dat het hier ging om een particulier", zegt Liesbeth Van de Voorde van het FAVV. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat het vlees in een winkel terechtkwam.

De 9 damherten zijn in afwachting van het onderzoek naar het Vogel- en Zoogdierenopvang in Heusden-Zolder gebracht. "De dieren blijven voorlopig hier, totdat er een beslissing valt in het onderzoek", zegt Rudi Oyen van het opvangcentrum.

Meest gelezen