Videospeler inladen...

Italiaanse overheid waarschuwt: nog meer stormweer op komst

In Italië is nog niet meteen beter weer in zicht. De overheid en de Civiele Bescherming geven code oranje en op sommige plaatsen rood, en waarschuwen voor nog meer noodweer over het hele land, vooral in het noorden. 

Op sommige plaatsen in Italië zijn vandaag de scholen een dag dicht gebleven. Er is nog een deel van een Atlantische storm onderweg, met stortregen, hagel, onweer en rukwind.

In de regio Veneto is in Posina een deel van de weg weggespoeld. In Venetië moeten inwoners en toeristen zich behelpen met plastic hoezen over de schoenen, of lopen ze op blote voeten. In Cortina d'Ampezzo in Noord-Italië proberen hulpdiensten modderstromen te vermijden.

Zondag kwamen  in Crotone in het zuiden van het land vier arbeiders om het leven toen ze door een modderstroom werden meegesleurd.

Meest gelezen