Moslims halen duizenden dollars op voor slachtoffers in Pittsburgh

Een crowdfundingcampagne van twee Amerikaanse moslimgroeperingen is erin geslaagd om al meer dan 111.000 dollar in te zamelen voor de overlevenden en naasten van de 11 mensen die omkwamen bij de schietpartij in een synagoge in Pittsburgh.

De crowdfunding is het werk van CelebrateMercy en MPower Change, twee non-profitorganisaties van Amerikaanse moslims. De campagne via de website Launchgood bereikte na 6 uur al het doel van 25.000 dollar, en na 24 uur 50.000 dollar. Het huidige doel is 125.000 dollar. Rond 9 uur Belgische tijd stond de teller op ruim 111.000 dollar.

"We willen het kwade beantwoorden met het goede, zoals ons geloof vraagt, en op die manier een krachtige boodschap van mededogen uitzenden", zeggen de organisaties. De winsten van de campagne zullen naar de gewonden gaan en naar de families van de dodelijke slachtoffers, onder meer om de kosten te dekken voor begrafenissen en zorg.

"Via deze campagne hopen we om een boodschap uit te zenden van eenheid tussen de joodse en de moslimgemeenschap. Er is geen plaats voor dit soort haat en geweld in Amerika. We bidden dat dit een gevoel van veiligheid en vrede terugbrengt in de gemeenschap van Amerikaanse joden, die door deze gebeurtenis erg geschokt is."

Meest gelezen