Videospeler inladen...

Nachtdieren in Aalter veilig door rood licht

De Lotenhullestraat in Aalter is vanaf nu gehuld in een waas van rood licht. De straatverlichting is er vervangen door een rode led-verlichting. Dat hebben ze gedaan om de nachtdieren die er wonen minder te storen.

Wie 's avonds en 's nachts door de Lotenhullestraat langs De Kraenepoel in Aalter rijdt, doet dat vanaf nu door een waas van rood licht. Het felle licht is weg en er is nu een rode led-verlichting in de plaats. De verlichting kwam er op advies van Natuur & Bos en Agentschap Wegen & Verkeer. “Het rode licht is veel beter voor de nachtdieren omdat ze op die manier minder gestoord worden in de nacht. Vooral de vleermuizen dan,” zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste, “het licht is geïnstalleerd aan De Kraenepoel omdat dat een heel belangrijk en waardevol natuurgebied is.”

Wie bang is om niet goed te zien zonder de oorspronkelijke felle lichten, moet zich geen zorgen maken. “Het is inderdaad anders. Maar daardoor ga je trager rijden, wat net veiliger is. Dus de snelheid gaat naar beneden en er is zeker voldoende verlichting aanwezig. Het is dus een positieve verandering.”

kasto80

Meest gelezen