Overtreders van uit de hand gelopen trouwstoet in Ronse geïdentificeerd

In Ronse heeft een trouwstoet zaterdag voor heel wat hinder gezorgd. Door het bekijken van enkele filmpjes van getuigen, kon de politie vier overtreders identificeren.

Zaterdagnamiddag trok een trouwstoet door het centrum van Ronse. Dat zorgde voor heel wat hinder. De politie zocht getuigen en de oproep is goed opgevolgd. De politie kreeg heel wat video’s op hun bureau. Op die manier hebben ze enkele overtreders kunnen identificeren.

“We hebben heel wat filmpjes binnengekregen van inwoners en er zijn intussen vier processen verbaal opgesteld,” zegt Patrick Boel, korpschef van Ronse. “Het gaat om vier voertuigen waarvan wij de nummerplaat konden lezen op de filmpjes. In totaal zijn er 20 overtredingen vastgesteld. Dat zijn overtredingen zoals toeteren, inhalen over een witte lijn, het niet dragen van de gordel, uit het raam hangen,… Één voertuig beging zeven overtredingen.”

Het gebeurt wel vaker dat een trouwstoet voor hinder zorgt. Daarom neemt de politie van Ronse preventieve maatregelen. “Wij proberen altijd informatie in te winnen om te kijken of er trouwfeesten gepland zijn waarvan we kunnen vermoeden dat er nadien een feest op de openbare weg ontstaat. In dat geval houden wij ons preventief in de buurt.”

De politierechtbank zal oordelen over de precieze straf.

kasto80

Meest gelezen