Tussentijdse verkiezingen in de VS: Democraten en Republikeinen vechten voor hun leven

Over exact één week, op 6 november, vinden in de VS de midterms plaats. De tussentijdse verkiezingen. Ze vallen midden in de ambtstermijn van de president. Er wordt gekozen welke partij de macht zal krijgen in het congres en ze zijn een belangrijke graadmeter voor het beleid van president Trump.

De midterms krijgen normaal wat minder aandacht, maar niet dit jaar. Want de tussentijdse verkiezingen kunnen aantonen hoe de Amerikaanse burger staat ten opzichte van het beleid van de president.

Maar de verkiezingen zijn ook heel erg belangrijk voor de Democratische en Republikeinse partij. Kunnen de twee partijen hun kiezers nog bekoren? De VS is heel erg verdeeld en zo ook de twee grootste partijen van de VS.  

Stof genoeg voor een goed gesprek tussen onze expert in de VS Björn Soenens en Thomas De Graeve in deze podcast.

Meest gelezen