UHasselt zoekt 20 Hasselaren die luchtkwaliteit willen meten

De universiteit Hasselt is op zoek naar 20 "burgerwetenschappers", mensen die willen meehelpen aan een onderzoek om de luchtkwaliteit in de stad te meten. Het is een beetje te vergelijken met het recente onderzoek van Curieuzeneuzen.

In Hasselt gaat het wel om een ander soort sensoren. Waar het bij Curieuzeneuzen om een sensor ging die je aan de voorgevel van je huis moest hangen, gaat het in Hasselt om mobiele sensoren. Professor Davy Janssens: "Het zijn draagbare sensoren, je kan die op verschillende plaatsen bevestigen. Terwijl je je verplaatst kan je dus meten. Maar stel dat je wil weten wat de luchtkwaliteit is op bepaalde locaties in Hasselt, kan je ook daar 15 tot 20 minuten halt houden en daar dan meten."

Hasselaren die interesse hebben om deel te nemen aan het onderzoek kunnen zich melden bij imob@uhasselt.be. Een eerste workshop waar je alle nodige uitleg krijgt is op maandag 12 november. 

Meest gelezen