Bijzondere vorm van cocaïnesmokkel ontdekt in Limburg: kleding gedrenkt in drugs

De politie in Limburg heeft bij drie huiszoekingen in Alken, Genk en Opglabbeek cocaïne aangetroffen, die waarschijnlijk via kledingstukken gesmokkeld werd. De kleren waren dus doordrongen van drugs, en later zijn de drugs via een chemisch proces opnieuw uit het textiel gehaald.

De politie is vorige week vrijdag binnengevallen in drie woningen in Alken, Genk en Opglabbeek in het kader van een drugsonderzoek. Op het Genkse adres heeft de politie een bijzondere cocaïnevondst gedaan.

"Er werd een ovenschaal aangetroffen met een pureeachtige witte brij erin (zie foto boven). Die brij testte positief op cocaïne en een gespecialiseerde dienst van de federale politie wist ons te vertellen dat het vermoedelijk gaat om een bijzondere manier van cocaïnesmokkel. Daarbij wordt kleding gedrenkt in cocaïne en met behulp van chemicaliën worden die drugs dan opnieuw uit de stof geweekt of gewassen. Dat levert dan zo'n witte brij op", legt Marleen Smeyers van de politiezone CARMA uit. In de ovenschaal troffen de speurders nog zo'n 200 gram cocaïne aan, maar ze vermoeden dat er minstens 2 kilogram in had gezeten. 

Drie verdachten werden opgepakt, twee van hen zijn ook aangehouden.

Het is zeer uitzonderlijk in België. Maar het toont aan dat men inventief blijft om de cocaïne te smokkelen

Marleen Smeyers van politiezone CARMA

Volgens de politie is zo'n vondst uitzonderlijk. "In onze politiezone hebben we het één keer gezien enkele jaren geleden, maar het komt heel weinig voor, het is zeer uitzonderlijk in België. Maar het toont aan dat men heel inventief blijft om de cocaïne te smokkelen."

Meest gelezen