Roeselare wil gameverslaving bij jongeren aanpakken

Gamen is leuk en interessant. Het wordt echter een verslaving wanneer je niets anders meer doet. Het centrum voor Geestelijke Gezondheid van Roeselare en de stad Roeselare starten met groepsessies voor jongeren en willen ook de ouders van die jongeren wapenen.

Het centrum voor Geestelijke Gezondheid van Roeselare en de stad Roeselare starten met groepsessies voor jongeren en ook hun ouders. Om hen te beschermen tegen de gevaren van gameverslaving. Ze krijgen een intake-gesprek, vijf sessies en een afrondend gesprek. Voor de ouders komt er een soort "ouderavond" waar ze tips krijgen om sterker te staan wanneer zoon- of dochterlief dreigt gameverslaafd te worden.

Niks mis met gamen

Vergis je niet, computerspelletjes zijn interessant. Ze zijn al even waardevol als films en romans. "Maar het loopt alleen uit de hand wanneer een jongere niets anders meer doet", zegt Katrien Hallewaert van het centrum voor Geestelijke Gezondheid. Dan kan je van een echte verslaving spreken.

Een nog jonge verslaving

Er is veel minder onderzoek naar verricht dan naar verslaving aan drank of drugs, maar niettemin willen ze in Roeselare toch starten met sessies die een verslaving moeten voorkomen of stoppen. De aanpak zou uniek zijn in Vlaanderen. "Dat we het kunnen doen heeft alles te maken met de financiële hulp van de stad Roeselare", zegt het centrum voor Geestelijke Gezondheid.

De sessies starten op 14 november. Meer informatie kan je krijgen op www.ccglargo.be of op 051/25 99 30.

VIDEO: Hoe gaan kinderen om met gamen? Wanneer en hoe lang doen ze het en maken ze daarover afspraken met hun ouders? Ons jongerenmagazine "Karrewiet" vroeg het hen. Bekijk de reportage hieronder.

Videospeler inladen...

Meest gelezen