Helm van graf oud-strijder naar Flanders Fields Museum, familie is verontwaardigd

Op het kerkhof in Woesten bij Vleteren is de helm van een gesneuvelde soldaat weggenomen. Niet gestolen voor alle duidelijkheid. De helm werd door het gemeentebestuur naar het in Flanders Fields Museum in Ieper gebracht. Maar de familie was daarvan niet op de hoogte en is verontwaardigd.

Toen de familie het graf ging poetsen, bleek dat de helm verdwenen was. Er lag een brief met de mededeling dat de helm naar het In Flanders Fields Museum in Ieper was gebracht. "We hebben geen toestemming gegeven. Meer zelfs, we wisten van niets", zegt familielid Hugo Desmadryl uit Ieper.

Volgens de burgemeester van Vleteren is er sprake van een misverstand. De helm werd meegenomen om diefstal te voorkomen maar ze zijn dus vergeten om de familie te verwittigen. De helm zal teruggebracht worden naar het graf.

Meest gelezen