Videospeler inladen...

Jinnih Beels: "Ik wil wel iets doen aan het feit dat de SP.A in de problemen zit"

In "Van Gils & Gasten" heeft Jinnih Beels teruggeblikt naar de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook vooruitgekeken naar de federale en Vlaamse verkiezingen in mei volgend jaar. Beels sluit niet uit dat ze op die niveaus een rol wil spelen voor de SP.A.

Over 14 oktober kon Beels kort zijn: "De resultaten waren heel teleurstellend. Het was niet goed in Antwerpen, het was niet goed in het hele land. Ik heb wel veel steun gekregen van militanten, van leden die mij verwelkomd hebben van bij het begin. Om hen te bedanken heb ik nog dezelfde avond een partijkaart aangevraagd" (n.v.d.r.: Beels ging naar de verkiezingen als onafhankelijke).

Het resultaat van de SP.A was niet goed, maar Beels zelf is de talk of the town en dus krijgt ze regelmatig de vraag: "Wat in mei 2019?". "Ik heb die vraag nog niet gekregen vanuit de partij. Antwerpen staat op nummer 1 en ik heb geen plan B. Maar als de vraag komt, zal ik er wel eens goed over nadenken, want ik wil wel iets doen aan het feit dat de SP.A nu in de problemen zit."

En op welk niveau wil ze dan een rol spelen? "Als je kijkt naar welk parcours ik heb afgelegd, kom je bij veiligheid uit, maar dat moet de partij uitmaken. Als het telefoontje komt, ga ik heel goed nadenken", besluit Beels.

Meest gelezen