Poes Nenette wordt 25 jaar

In Haacht viert Nenette haar 25e verjaardag. Voor een poes is dat een behoorlijk respectabele leeftijd.

Een poes die 25 jaar wordt, het is eerder zeldzaam. Want gemiddeld wordt een kat maar 14 jaar. Eigenaar Robert Lebon verzorgt zijn kat dan ook heel erg goed. "In 1993 hebben we de kat voor de eerste keer hier gezien. Mijn moeder heeft ze toen binnengeroepen, en ze is nooit meer weggegaan.".

"Met op leeftijd te komen is haar voedsel wel aangepast, want ze is in lichte mate een nier- en schildklierpatiënte", zegt Robert trots. Nenette heeft ook kinderen gehad. Minstens 6 of 7 nestjes maar zelfs die heeft ze allemaal overleefd.

Nog geen record

De oudste kat ter wereld is Nenette nog niet, die teller staat in het Guiness Book of Records op 32 jaar.

Meest gelezen