Quiz: zou u een goede veganist zijn? Test hier uw kennis over veganisme

1 november is World Vegan Day, de internationale dag van het veganisme. Tijd om uw kennis te testen over deze levensstijl! Bekijk na de quiz zeker ook de feedback met extra informatie in de antwoorden, want het is vaak een genuanceerd verhaal.

Vanavond (om 20.37u op Eén, na "Thuis") staat de eerste uitzending in een nieuwe reeks van "Over Eten" in het teken van veganisme. Om alvast wat op te warmen, kunt u deelnemen aan een kleine quiz. (lees door onder de trailer)

In onderstaande quiz vindt u tien producten terug, al dan niet eetbaar. Als u een vegan levensstijl aanneemt, met welke producten moet u dan uitkijken, en welke kunt u met een gerust hart aankopen?

Omdat het vaak een genuanceerd verhaal is, hebben we er bewust geen ja/nee quiz van gemaakt: voor zowat alle voedingsproducten zijn er tegenwoordig ook plantaardige alternatieven, een markt die ook het laatste jaar verder is gegroeid. Maar ook met producten die in de regel vegan zijn, moet u soms uitkijken omdat er toch bepaalde additieven kunnen inzitten. 

Daarom gaan we uit van de vraag "wat is vegan of meestal vegan" versus "wat is niet vegan of meestal niet vegan"? In de antwoorden hebben we bijkomende tips verwerkt van BE Vegan, de Belgische veganismevereniging.  Bent u klaar om toe te treden tot de vegan-familie? Test het hieronder:

Meest gelezen