Videospeler inladen...

Staking Aviapartner: mogelijk akkoord in de komende uren?

Directie en vakbonden van bagageafhandelaar Aviapartner onderhandelen opnieuw om een eind te maken aan de staking op de luchthaven van Zaventem, die nu al zes dagen duurt. De voorbije dagen zaten de onderhandelingen muurvast, maar nu verlopen de gesprekken naar verluidt constructief. Dat zou te maken hebben met de aanwezigheid van de grote baas van Aviapartner, Clive Hopkins, die heeft laten verstaan dat hij de komende uren een akkoord wil.

De woorden “hoopvol” en “constructief” sijpelen door van de vijfde verdieping op de luchthaven van Zaventem, waar de onderhandelingen tussen vakbonden en directie plaatsvinden, en dat is een groot contrast met de voorbije dagen, toen er alleen sprake was van wederzijds onbegrip en er van beide zijden harde woorden vielen.

Ook Sandra Langenus van de socialistische vakbond – die mee onderhandelt – is hoopvol: “Ik heb vandaag voor de eerste keer na zes dagen zelf hoop dat we toch tot een akkoord kunnen komen. Je voelt dat er een andere wind aan het waaien is en dat de directie nu pogingen onderneemt om constructief te werken.”

De vakbondsvrouw heeft er ook vertrouwen in dat het een goed akkoord wordt, net door de aanwezigheid van Aviapartner-toplan Clive Hopkins: “Hij kan het niet maken om een akkoord niet na te komen.”

Bekijk hier het gesprek met Sandra Langenus van de vakbond ABVV in "Terzake"

Videospeler inladen...

VIDEO: Onze reporter Riadh Bahri geeft vanop de luchthaven een laatste stand van zaken in "Het journaal laat"

Videospeler inladen...

Meest gelezen