Vrachtwagenchauffeurs mogen 's nachts opnieuw tanken in Jabbeke

Vanaf maandag zullen vrachtwagenchauffeurs opnieuw 's nachts kunnen tanken op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke. Dat heeft de burgemeester daar beslist. Twee maanden geleden liet hij de parking 's nachts volledig sluiten, na een schietincident met transmigranten.

Tanken op de snelwegparking langs de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke zal vanaf maandag weer kunnen. Burgemeester Daniël Vanhessche heeft dat beslist. Twee maanden geleden liet hij de parking 's nachts volledig sluiten, na een schietincident met transmigranten. Die gebruiken parkings langs de autosnelweg om in vrachtwagens te geraken die naar het Verenigd Koninkrijk rijden.

Tanken wel, parkeren niet

De burgemeester is blij met de slagbomen die er intussen zijn. Hij zegt dat het daardoor niet mogelijk meer zal zijn om de parking op te rijden vanaf 's avonds zes uur tot 's morgens zes uur.

Vrachtwagenchauffeurs zullen dus enkel kunnen tanken en niet parkeren. De burgemeester heeft met dat tanken geen enkele moeite. Maar kortparkeren toelaten betekent onmiddellijk al dat je extra mankracht nodig hebt om in de gaten te houden hoelang de chauffeurs mogen blijven. En dat is onbegonnen werk.

Meest gelezen