AFP or licensors

Vijftien gewonden bij zelfmoordaanslag in Tunis

In het centrum van de Tunesische hoofdstad Tunis heeft een vrouw maandagnamiddag een zelfmoordaanslag gepleegd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken blies ze zichzelf op op de belangrijkste weg in het centrum, in de buurt van politievoertuigen. Vijftien mensen - tien agenten en vijf burgers - raakten gewond, over hun toestand is niets bekend. De zelfmoordterroriste kwam om.

De aanslag gebeurde op de avenue Bourguiba, de hoofdstraat van Tunis, waar onder meer veel cafés en luxehotels zijn gevestigd. De weg leidt naar het historische centrum van de hoofdstad, dat door Unesco als werelderfgoed is erkend. Ook het kantoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken en onder meer de Franse ambassade zijn gelegen in de avenue Bourguiba.

De dader van de aanslag is een 30-jarige vrouw uit de havenstad Mahdia, zo zegt het binnenlandministerie. Ze was niet bekend bij de politie en de autoriteiten hadden geen weet van banden met terroristische organisaties.

De bomaanslag van maandag is de eerste in drie jaar in Tunis. In november 2015 kwamen bij een aanval op een bus van de presidentiële garde twaalf mensen en de dader om. Eerder dat jaar vonden ook al de aanslagen in de kustplaats Sousse (39 doden) en het Bardomuseum in Tunis (23 doden) plaats.

Meest gelezen