Videospeler inladen...

Voetbalschandaal: Mede-eigenaar KV Mechelen, Olivier Somers, komt vrij onder voorwaarden

In het grote onderzoek naar voetbalfraude, witwaspraktijken en wedstrijdvervalsing komt KV Mechelen mede-eigenaar Olivier Somers vrij onder voorwaarden. De vriendin van spelersmakelaar Veljkovic krijgt een enkelband. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. De vijf andere verdachten moeten van de KI langer in de cel blijven. 

Acht aangehouden verdachten in het voetbalschandaal moesten vorige week voor de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen verschijnen. Die moest beslissen over hun verdere aanhouding. Voor één van hen, topscheidsrechter Bart Vertenten, had zijn advocaat Hans Rieder uitstel gevraagd en gekregen. Hij wil wachten tot zijn wrakingsverzoek tegen onderzoeksrechter Joris Raskin behandeld is.

Voor de zeven anderen ging de zitting gewoon voort. Maar aangezien de pleidooien nog niet afgerond waren op het einde van de dag, werd de zitting vandaag voortgezet. De KI heeft na afloop beslist dat Olivier Somers de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten en dat de vriendin van spelersmakelaar Veljkovic een elektronische enkelband krijgt en dus thuis haar voorlopige hechtenis mag uitzitten.

Dat betekent dat voetbalmakelaars Mogi Bayat, Karim Mejjati en Dragan Siljanoski nog zeker een maand in de cel blijven, net als de vroegere advocaat Laurent Denis en financieel directeur van KV Mechelen Thierry Steemans. 

Spilfiguur Déjan Veljkovic moest niet voor de KI komen, want hij ging niet in beroep en blijft voorlopig dus sowieso in de cel.

VIDEO: Olivier Somers verlaat de gevangenis

Videospeler inladen...

Meest gelezen