Videospeler inladen...

6e dag van staking bij Aviapartner: vandaag 140 vluchten geannuleerd, collega's komen samen voor solidariteitsactie

Door de staking bij bagageafhandelaar Aviapartner op Brussels Airport worden vandaag al zeker 140 van de 620 vluchten geannuleerd. Dat aantal kan nog lichtjes oplopen, meldt woordvoerster van de luchthaven Anke Fransen.

Passagiers volgen best het advies van hun luchtvaartmaatschappij op, om te bepalen of ze al dan niet naar de luchthaven moeten komen. De maatschappijen hebben immers elk hun eigen plan om hun passagiers te helpen.

Wie zeker niet naar de luchthaven moet komen, zijn mensen die door de staking hun bagage moesten achterlaten. In totaal gaat het om 1.500 stuks bagage. "Een aantal passagiers hebben donderdag en vrijdag hun bagage moeten achterlaten, en komen terug naar de luchthaven om te kijken of ze die terug kunnen krijgen. Maar dat is nog niet het geval, zolang Aviapartner staakt zit die bagage geblokkeerd", aldus Fransen.

Solidariteitsactie

De staking bij Aviapartner gaat vandaag de zesde dag in. Vanochtend vond er ook een solidariteitsactie plaats op de luchthaven. "Het personeel van Aviapartner wilde hier strijdlust tonen en vastberadenheid, maar tegelijkertijd wilden ook heel wat medewerkers uit andere bedrijven op de luchthaven hun solidariteit tonen", vertelt VRT-journalist Joppe Matyn vanop de luchthaven. "Enkele honderden militanten verzamelden hier in de grote vertrekhal, het gaat om personeel van taxibedrijven, van DHL, Swissport."

Onze reporter en luchtvaartkenner Rhiad Bahri volgt de gesprekken in Zaventem op de voet. Herbekijk hieronder zijn analyse in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen