Bulger kort na zijn arrestatie in 2011.

Beruchte maffiabaas James "Whitey" Bulger dood gevonden in gevangenis

In de Verenigde Staten is de beruchte maffiabaas James "Whitey" Bulger overleden in de gevangenis. Hij was 89. Volgens Amerikaanse media zou hij vermoord zijn. De FBI onderzoekt de zaak. 

Bulger werd dood gevonden in zijn cel. Hij was net overgeplaatst van een gevangenis in Florida naar een van de zwaarst beveiligde gevangenissen in de VS, in West Virginia. De FBI heeft een onderzoek geopend naar de oorzaak van zijn overlijden. 

Bulger was van de jaren 70 tot begin jaren 90 de leider van de Winter Hill Gang, een bende die in het zuidelijke deel van Boston actief was. Die bende verdiende zijn geld met afpersing, gokactiviteiten en drugshandel. 

Nadat Osama bin Laden in 2011 doodgeschoten werd, nam Bulger zijn plaats in bovenaan de Most Wanted-lijst van de FBI. In 2011 werd Bulger in Californië gevat nadat hij 16 jaar op de vlucht was geweest. Bulger was ook informant van de FBI, wat verklaart waarom hij zo lang op vrije voeten is kunnen blijven. 

Een voormalige IJslandse schoonheidskoningin had in een opsporingsbericht op televisie haar buurman Charlie Gasko herkend. Ze gaf hem aan en kreeg daarvoor 2 miljoen dollar. Twee jaar later werd hij veroordeeld voor zeker 11 moorden. 

Over de persoonlijkheid van Bulger werden tientallen boeken geschreven. Zijn leven werd in 2015 verfilmd. Johnny Depp speelde de hoofrol in "Black mass". Bulger stond ook model voor Frank Costello, de rol van Jack Nicholson, in "The departed" van Martin Scorsese. 

Meest gelezen