NICOLAS MAETERLINCK

"Girl" lokt op twee weken tijd 100.000 bezoekers naar Belgische bioscopen

"Girl", het filmdebuut van Lukas Dhont, haalt vandaag zijn 100.000e bezoeker. En dat na amper twee weken in de Belgische bioscopen, de film kwam in de Belgische bioscopen uit op 17 oktober. Ook in Frankrijk zijn er al meer dan een kwart miljoen bezoekers naar de film gaan kijken sinds zijn release daar op 10 oktober. Dat meldt filmdistributeur Lumière.

Na Frankrijk heeft "Girl" dus ook zijn afspraak met de Belgische bioscoopbezoeker niet gemist. Zeer uitzonderlijk daarbij is het feit dat een film van bij ons zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië weet te scoren en een zeer ruim publiek bereikt. In Nederland komt "Girl" morgen in de zalen. En vanaf 16 januari komt hij in roulatie in de Amerikaanse bioscopen.

Sinds de wereldpremière in Cannes, waar "Girl" bekroond werd met vier prijzen waaronder de Caméra d'Or voor beste debuut, is de film bezig aan een indrukwekkende internationale festivalcarrière. De teller van internationale filmprijzen klimt stilaan naar 20. "Girl" mag als officiële Belgische Oscarinzending ook een gooi doen naar de Academy Award voor beste niet-Engelstalige film.

"Girl" vertelt het verhaal van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen.

Meest gelezen