Iran ontkent plannen voor een aanslag in Denemarken

Iran heeft het bericht van de Deense binnenlandse inlichtingendienst PET over een geplande aanslag van de Iraanse geheime dienst in het Scandinavische land onomwonden van de hand gewezen. De beschuldiging is eerder opnieuw een complot met het doel de betrekkingen van Iran met de Europese Unie te ondermijnen, verklaarde de woordvoerder van Buitenlandse Zaken, Bahram Ghassemi, dinsdag in een korte mededeling aan de pers in Teheran.

Het hoofd van de PET had eerder op de dag gezegd dat Iran een aanslag had gepland in Denemarken. Daarom werden eind september de bruggen tijdelijk gesloten en de veerbootdiensten naar de buurlanden Duitsland en Zweden opgeschort. Doel van de geplande aanslag zou een groep in Denemarken wonende Iraniërs zijn, die zich inzetten voor de onafhankelijkheid van de Iraanse regio rond de stad Ahwa.

Meest gelezen