AP

Kanye West distantieert zich van politiek: "Ben gebruikt voor boodschappen waar ik niet achter sta"

De Amerikaanse rapper Kanye West neemt afstand van de politiek. Dat laat hij weten via Twitter. Hij zegt dat hij zich gebruikt voelt en dat hij zich enkel nog op het creatieve wil concentreren. "Ik heb niets te maken met de Blexit-campagne", stelt hij.  

"Mijn ogen zijn wijd open nu", schreef Kanye West, die zich sinds eind september Ye laat noemen, gisteravond op Twitter. "Ik besef nu dat ik gebruikt ben om boodschappen te verspreiden waar ik niet in geloof. Ik distantieer me van de politiek en wil me nu volledig concentreren op creatief zijn!!!" 

(lees verder onder de tweets)

Zijn tweets verwijzen naar de Blexit-spullen die onlangs zijn uitgebracht. Hij vindt dat zijn naam door initiatiefneemster Candace Owens misbruikt is. Blexit staat voor "black exit from Democratic party": zwarte Amerikanen worden opgeroepen om de Democraten de rug toe te keren. Er zijn intussen Blexit-petjes en T-shirts, maar West zegt nu dat hij daar niets mee te maken heeft. 

Enkele weken geleden ging Kanye West nog op bezoek bij de president in het Witte Huis. Hij droeg toen een pet met daarop de slogan "Make America great again" die Trump ook gebruikte tijdens zijn campagne. 

De rapper hield er een tien minuten durende monoloog over allerlei onderwerpen. Maar hij kreeg achteraf veel kritiek. 

Kanye West vertelde in het Witte Huis onder meer dat de diagnose "bipolaire stoornis" volgens een nieuwe arts incorrect was. Eerder had hij meegedeeld dat hij in behandeling was omdat hij manisch-depressief was.  Ook zijn entourage kreeg er na zijn bezoek aan het Witte Huis van de critici van langs omdat ze West "niet genoeg tegen zichzelf zouden beschermen". 

Eerder gisteravond liet West op Twitter ook al laten weten dat hij "gelooft in liefde en medeleven voor mensen die asiel zoeken en voor ouders die vechten om hun kinderen te beschermen tegen geweld en oorlog".  De rapper lijkt hiermee onder meer te doelen op de vluchtelingenkaravaan die momenteel vanuit Zuid-Amerika richting VS trekt. 

(lees verder onder de tweet)

Kanye West was gisteren trouwens in ons land. In Houthalen woonde hij een benefietbasketbalwedstrijd bij tussen Limburg United en de Amerikaanse Ball Brothers. 

Meest gelezen