Herman Engbers/ hollandse hoogte

Vandaag een brugdag? Weinig van te merken

Hoewel deze vrijdag een brugdag is tussen Allerheiligen en het weekend, zal dat niet heel voelbaar zijn. De banken en postkantoren zijn gewoon open, en bij het openbaar vervoer wordt het aanbod slechts licht aangepast.

De bussen en trams van De Lijn rijden vrijdag volgens de vakantiedienstregeling in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen. Enkel in Limburg geldt de zaterdagdienst.

Ook bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB geldt vrijdag de vakantiedienstregeling, zonder bijzondere aanpassingen voor de brugdag.

De NMBS laat vrijdag een aantal treinen niet rijden, vooral piekuurtreinen. Reizigers kunnen alle informatie daarover terugvinden via de routeplanner of de website van de NMBS.

Voor bpost is vrijdag een normale dag, wat betekent dat de postkantoren open zijn en er post en pakjes bedeeld worden. Voor de banken is vrijdag evenmin een algemene sluitingsdag. Het kan wel zijn dat enkele lokale bankkantoren beslissen dicht te blijven, klinkt het bij Febelfin.

Voor de stedelijke en gemeentelijke diensten bestaat er volgens de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) geen algemene regel. Zo kan het gemeenteloket dicht zijn, terwijl het kinderdagverblijf open is. Best is om vooraf een kijkje te nemen op de betrokken websites, aldus de VVSG.

Meest gelezen