Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Openbaar aanklager Istanbul: "Khashoggi gewurgd bij aankomst consulaat"

De Saudische journalist Jamal Khashoggi is gewurgd vlak nadat hij het consulaat van Saudi-Arabië was binnengegaan. Zijn lichaam is vervolgens in stukken gesneden. Dat heeft de openbaar aanklager in Istanbul gezegd. 

De openbaar aanklager benadrukt het "geplande" karakter van de moord. Zijn aankondiging kwam aan het einde van een driedaags bezoek van een Saudische onderzoeksrechter aan Istanbul. Die had onder meer een onderhoud met de Turkse inlichtingendiensten.

In een medeling wordt ook gezegd dat dat bezoek in het kader van het onderzoek naar de dood van Khashoggi "geen concreet resultaat heeft opgeleverd".

Het is de eerste keer dat een Turkse officiële instantie publiekelijk bevestigt dat Khashoggi gewurgd is en dat zijn lichaam in stukken werd gesneden nadat hij op 2 oktober het Saudische consulaat van Istanbul was binnengegaan om documenten te halen die hij nodig had voor zijn huwelijk met zijn Turkse verloofde. 

Turkse media waren al eerder naar buiten gekomen met berichten over de gruweldood van Khashoggi.

VIDEO: Khashoggi ging op 2 oktober het Saudische consulaat in Istanbul binnen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen