Videospeler inladen...

Pakistaanse vrouw vrijgesproken van godslastering

In Pakistan is een christelijke vrouw vrijgesproken die eerder ter dood veroordeeld was. Ze was beschuldigd van godslastering, en kreeg daarvoor in 2010 de zwaarste straf. Maar het Pakistaanse hooggerechtshof heeft geoordeeld dat er te weinig bewijzen zijn tegen de vrouw, en annuleerde het vroegere vonnis. Radicale moslims verzetten zich tegen de beslissing. 

Asia Bibi zou volgens haar buren in 2009 godslasterlijke taal hebben gesproken tijdens een ruzie, en kreeg daarvoor een jaar later de doodstraf. Maar de hoogste rechtsinstantie is nu teruggekomen op die beslissing. 

(Op de foto boven vieren christenen in Pakistan de vrijsprak van Asia Bibi)

Radicale moslims zijn woedend over de uitspraak van het hooggerechtshof. Zij vinden dat de doodstraf al lang had moeten worden voltrokken. Op verschillende plaatsen in het land is betoogd. 

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen