Bron: Vier

't Is gebeurd: Julie Colpaert breekt mythisch deelnamerecord in "De slimste mens"  

VTM-journaliste Julie Colpaert heeft vanavond het deelnamerecord in "De slimste mens ter wereld" gebroken. Ze won het finalespel in haar 11e aflevering op rij, en neemt dus komende maandag voor de 12e keer deel. Niemand heeft Colpaert dat in de voorbije 16 seizoenen van de quiz voorgedaan. Enkel Gert Verhulst kwam dicht in de buurt, maar heel wat kandidaten hebben de voorbije jaren hun 11e aflevering nét niet overleefd.

Julie Colpaert zit sinds de allereerste aflevering van het huidige “Slimste mens”-seizoen onafgebroken in de quiz. Ze neemt het in haar 11e aflevering in een roze outfit op tegen Anderlecht-doelman Frank Boeckx en acteur Boris Van Severen. Een evenaring van het record van de “Club 11” heeft ze  met deze aflevering al beet, maar Colpaert verbetert dat ook. 

"Club 11"

De voorbije 16 edities van "De slimste mens" zijn 10 kandidaten erin geslaagd zijn om 11 keer op rij mee te doen. Niemand van hen overleefde die aflevering. Behoren tot de beruchte "Club 11": Olga Leyers, Tom Waes, Otto-Jan Ham, Annelies Rutten, Bert Kruismans, Lieven Verstraete, Freek Braeckman, Linda De Win, Eva Brems en Peter Vandermeersch.

De enige kandidaat die ooit doorstootte naar een 12e aflevering is Studio 100-baas Gert Verhulst. Hij werd zo eind 2014 in zijn eentje recordhouder. Maar zijn 12e deelname kwam er nooit, omdat Verhulst zijn 11e aflevering overleefde vlak voor de start van de finaleweken. Als kandidaat met de meeste deelnames keerde hij pas in de laatste aflevering van de finaleweken terug. Zijn record leverde Verhulst ook niet de titel van “Slimste mens ter wereld op”. Editie 2014 werd gewonnen door regisseur Adil El Arbi.

De aflevering

Voor het begin van de aflevering geeft Colpaert toe dat ze zenuwachtig is. “Want iedereen praat er constant over. Uit bijgeloof is mijn man ook deze keer niet meegekomen, omdat hij er de vorige opnames nooit bij is geweest”, vertelt ze.

In de loop van de aflevering doen de kandidaten haasje-over. Colpaerts fotoronde met dierenselfies, gaat met 5 juiste antwoorden niet vlot terwijl Boris Van Severen moeiteloos 9 Vlaamse babes herkent. In de laatste filmpjesronde recupereert Colpaert 50 seconden bij het fragment van Boeckx, door te gokken op het sterfjaar van Nirvanazanger Kurt Cobain.

Daarna krijgt ze een fragment uit de film “Dunkirk” dat geen belletje doet rinkelen. Van Severen scoort wél 4 juiste antwoorden, maar weet vervolgens niets over zijn eigen fragment. Colpaert vult daarop drie antwoorden aan over de Rainbow Warrior. Maar het is toch Boris Van Severen die zijn eerste aflevering wint.  (lees voort onder de foto)

Bron: Vier

De finale

“Ik had het gevoel dat je met de vingers in de neus ging winnen. Zijn het de zenuwen, baby?”, polst Cannaerts nog vlak voor het finalespel, dat Colpaert na 8 overwinningen voor de derde keer moet spelen. Ze begint aan de finale met 11 seconden voorsprong op Anderlecht-doelman Frank Boeckx.

Na vragen over barbecuevlees en Pater Damiaan neemt Colpaert met de vraag over atleet Oscar Pistorius de bovenhand. Uiteindelijk gaat de beslissende vraag over de buurlanden van Macedonië. Colpaerts antwoord “Albanië” geeft de doorslag. “Het was spannend op het einde, want ik herinnerde mij de laatste vraag niet meer toen ik moest aanvullen”, zegt Colpaert stomverbaasd.

Julie Colpaert neemt het maandag in haar 12e aflevering op tegen acteur Boris Van Severen, die dan zijn tweede aflevering speelt, en advocaat Omar Souidi als nieuwkomer. Ze treedt hiermee aan in de vierde week op rij.

Meest gelezen