Vanavond 3 grote evenementen in Deurne: aanschuiven op de toegangswegen

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht vanavond zware verkeersproblemen in de buurt van Deurne, in de provincie Antwerpen. Er zijn drie grote evenementen tegelijkertijd en dat is te merken op de toeganswegen. Rond 18 uur was het al anderhalf uur aanschuiven vanuit het Waasland op de E17. Op de andere snelwegen rond Antwerpen zijn er kleinere vertragingen.

Aanschuiven op de ring

Optredens van Niels Destadsbader in het Sportpaleis en George Ezra in de Lotto Arena én de voetbalmatch Antwerp - Genk, het wordt een drukte van jewelste vanavond in de omgeving van Deurne-Noord.

"Ook als er in de omgeving maar één evenement is, brengt dat hinder met zich mee. We gaan er vanuit dat er vanavond dus veel verkeersdrukte zal zijn", vertelt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Dat geldt niet alleen voor de snelwegen naar Antwerpen en de ring, maar ook voor de secundaire wegen.

"Denk daarbij aan files op de uitritten van Deurne en Merksem in de richting van Nederland, maar wellicht ook op de Antwerpse ring zelf. Het is trouwens niet uitgesloten dat je al aanschuift vanaf de Kennedytunnel. Hou daar rekening mee, vertrek goed op tijd en maak gebruik van de park and rides (P+R) aan de rand van de stad."

Verlengd weekend

Ook in de richting van Gent wordt er extra hinder verwacht, omdat voor veel mensen vanavond het verlengde weekend begint. 

Meest gelezen