Videospeler inladen...

Voorzitter Aviapartner: "Wilde stakingen moeten worden verboden"

Laurent Levaux, de voorzitter van Aviapartner, vindt dat wilde stakingen op de luchthaven verboden moeten worden. Dat zegt hij in "Terzake". Mits een stakingsaanzegging was de staking bij de bagageafhandelaar te vermijden, stelt Levaux.

"We moeten een politieke, wettelijke oplossing vinden om wilde stakingen die de luchthaven verlammen te verbieden", zegt Levaux. "Een wilde staking veroorzaakt indirecte schade aan mensen die niets met het conflict te maken hebben, de passagiers."

Volgens Levaux was de staking niet te voorzien en zijn de eisen van de vakbonden maar beetje bij beetje op tafel gekomen. Het conflict had ook vermeden kunnen worden, zegt hij. "De staking was heel gemakkelijk te vermijden geweest als we twee of drie dagen vooraf een stakingsaanzegging hadden gekregen, zoals wettelijk bepaald. We zouden dan aan tafel gezeten hebben met de vakbonden en een dergelijke schade voor de luchthaven en de passagiers vermeden hebben."

"Als we op alle eisen van de vakbonden hadden moeten ingaan, hadden we de deuren kunnen sluiten, maar we hebben een akkoord gevonden dat evenwichtig is.  Voor een aantal van de afgesproken maatregelen hebben we onze goede wil getoond omdat we begrijpen dat die de levenskwaliteit van het personeel verbeteren, een aantal andere eisen zijn ingewilligd omdat wij een einde aan de staking wilden maken", stelt Levaux.

VIDEO: bekijk hieronder het hele interview met Levaux

Videospeler inladen...

VIDEO: de staking bij Aviapartner is voorbij, "Terzake" blikt terug

Videospeler inladen...

Meest gelezen