VRT herdenkt het einde van de Eerste Wereldoorlog: schrijf je in voor een rondleiding over het oorlogsverleden van het VRT-domein

Honderd jaar geleden vormde de VRT-site het decor van talloze executies tijdens de Eerste Wereldoorlog. Om de slachtoffers te herdenken, organiseert de VRT op 25 november een rondleiding langs tal van sporen uit dat oorlogsverleden. Inschrijven kan via vrt.be/bezoekdevrt.

Het "ereveld der gefusilleerden" en een herdenkingsmonument aan de ingang. Het zijn slechts enkele herinneringen aan het oorlogsverleden van het VRT-domein.

Meer dan 300 mensen werden er tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog geëxecuteerd. Onder hen ook de Belgische verzetsheldin Gabrielle Petit. Zij is een van de velen met een gedenksteen op het ereveld.

Om die gruwelijke gebeurtenissen te herdenken, organiseert de VRT een wandeling onder leiding van een ervaren VRT-gids langs verschillende sporen van de Groote Oorlog. Die vindt plaats op 25 november, zowel in het Nederlands als in het Frans.

Wie zich wil inschrijven of meer info wenst, kan terecht op vrt.be/bezoekdevrt.   

Meest gelezen