Wie een fan afwimpelt, moet op de blaren zitten…

Meer dan waarschijnlijk was hij liever om een andere reden viraal gegaan, bijvoorbeeld door zijn nieuwste film "Bohemian rhapsody" die niet door iedereen even fel gesmaakt wordt, maar alle publiciteit is wellicht meegenomen. Toen een fan acteur Rami Malek afgelopen maandag vroeg om iets tegen haar vrienden te zeggen via een filmpje dat ze met haar gsm aan het opnemen was, bedankte hij voor de eer, maar zei hij wel akkoord te gaan met een foto. Het filmpje ging onmiddellijk viraal, met intussen meer dan 2,9 miljoen views. En natuurlijk ontelbare reacties op sociale media.

De 19-jarige studente Xan Black zette het filmpje op Twitter, met de mededeling dat dit misschien we het gênantste was wat ze ooit meegemaakt had: 

Black op nieuwswebsite The Cut: "Toen hij zei dat hij wel een foto zou toestaan, merkte hij dat ik al aan het filmen was. Ik weet niet of ik er goed aan gedaan heb om daarmee al te starten. Maar goed, hij stopte zelf de opnames en swipete totdat hij bij de foto’s kwam. Ik heb me daar dan maar bij neergelegd, omdat ik al tevreden was met een foto."

"Ik denk dat hij het vooral druk had en geen tijd had om iets op video op te nemen. Het was natuurlijk ook maar een vraag en hij is niet verplicht om op iedere vraag in te gaan, niet?"

Op sociale media is men minder beleefd voor celebrity’s die iets weigeren en het regende dan ook reacties met veelal een grappige en relativerende ondertoon:

Malek, die bij ons vooral bekend is voor zijn rol in "Mr. Robot" waarvoor hij genomineerd werd voor een Golden Globe, liet intussen aan lifestylewebsite Vanity fair weten dat hij op de hoogte was van het succes van het filmpje van Black: "Ik heb er geen enkel probleem mee om met iemand op de foto te gaan. Maar als iemand onmiddellijk begint te filmen, vind ik dat toch wel opdringerig. Dat is niet oké en het brengt me wel wat van mijn stuk. Ook al vind ik dit wel grappig. Ik kan er heus wel mee lachen."

Meest gelezen