Videospeler inladen...

Wrak neergestort vliegtuig Lion Air waarschijnlijk gelokaliseerd in Java-zee

In de Java-zee, bij Indonesië, is wellicht het wrak gelokaliseerd van het vliegtuig dat daar maandag is neergestort. Volgens het Indonesische leger en het ministerie van transport zou de romp van het toestel van Lion Air gevonden zijn. 

De voorbije dagen waren al wrakstukken komen bovendrijven, maar onder meer de romp en de vleugels van het vliegtuig waren nog niet gelokaliseerd. 

Er zouden nu signalen opgevangen zijn van de zwarte dozen. En er is ook een 22 meter lang object gevonden. Volgens de legerchef wordt de locatie onderzocht door duikers en reddingswerkers. 

Wanneer de zwarte doos gevonden wordt, kunnen de autoriteiten de vluchtgegevens bekijken en de gesprekken van de piloten beluisteren. Het is wel al duidelijk dat hetzelfde vliegtuig bij een eerdere vlucht ook al problemen had.  De Indosesische minister van Transport vindt dat de technische directeur van Lion Air moet opstappen, samen met enkele andere technici van de luchtvaartmaatschappij.

Tot nu zijn enkele lichamen geborgen en naar Jakarta gebracht. Mogelijk zitten de meeste slachtoffers nog in het vliegtuigwrak. 

Vlucht JT-610 was maandag onderweg van Jakarta naar Pangkal Pinang op het eiland Bangka bij Sumatra. Dertien minuten na het opstijgen verdween het toestel van de radar.  

De Boeing van lagekostenmaatschappij Lion Air was pas twee maanden oud. Er waren 189 mensen aan boord, vooral Indonesiërs. Zij zijn wellicht allemaal om het leven gekomen. 

Meest gelezen