Videospeler inladen...

Nieuwe klacht tegen Weinstein: wou seks met zestienjarige

Een Poolse vrouw die zestien was in 2002 beschuldigt de Amerikaanse filmproducer Harvey Weinstein van poging tot aanranding. Ze zou het jongst bekende slachtoffer van Weinstein zijn.

Pools model van zestien

In 2002 was de Poolse vrouw een model van zestien dat het wilde maken in de filmwereld. Weinstein nodigde haar uit voor een lunch, en zou haar daarna hebben meegelokt naar zijn appartement in New York. Daar probeerde hij, volgens de vrouw, seks bij haar af te dwingen met de belofte dat hij haar zou helpen bij haar filmcarrière. Het meisje weigerde, maar daarna viel Weinstein haar nog jarenlang lastig.

"Absurd"

De Poolse tiener is het jongst bekende slachtoffer van Weinstein. Haar verhaal maakt deel uit van een groepsklacht. Ze wil voorlopig anoniem blijven. De advocaat van Weinstein noemt de aanklacht absurd. Er zijn geen getuigen, en Harvey Weinstein heeft nooit seks gehad zonder wederzijdse toestemming, zegt de advocaat.

Weinstein is momenteel vrij op borg. Er zijn nog zes strafaanklachten hangende voor verkrachting en aanranding. De ex-producer ontkent alles.

Meest gelezen