Nieuwe Witte Mars in Aalst: "Er kan meer voor slachtoffers gedaan worden"

Er komt een nieuwe Witte Mars, op 9 november in Aalst. 33 jaar na de aanslag op de Delhaize van Aalst door de Bende van Nijvel, willen de initiatiefnemers de slachtoffers op die manier herdenken.

Aanleiding is de première van "Niet Schieten" van Stijn Coninx, die het levensverhaal van David Van de Steen en zijn grootvader verfilmde. David verloor bij de aanslag zijn ouders en zus.

"Maar de witte mars is ook bedoeld voor de slachtoffers van Dutroux, van Zaventem en van Maalbeek", zegt David. "Slachtofferhulp in ons land moet dringend veranderen want bij een nieuwe ramp, staan zij weer in de kou."

Paul Marchal, papa van An, slachtoffer van Dutroux, vindt zo'n mars zeker een goed idee: "Ik merk iedere keer opnieuw in het nieuws dat er veel gedaan wordt voor betichten en misdadigers. Men vergeet vaak de slachtoffers, dus ik vind dat men er nog niet is wat slachtofferhulp betreft. Dus daar kan zeker meer voor gedaan worden."

Els Schreurs, partner van Jean Lambrecks, vader van Eefje, zegt dat ze beiden hun volledige steun geven aan de Witte Mars. "Ik heb zelf andere ouders gebeld en hen gevraagd om mee te stappen zoals de ouders van Elke Wevers bijvoorbeeld", zegt Els.

Meest gelezen